Magamról

Még gyerekkoromban édesapámat látva fertőződtem meg a fotózással. Akkor még várni kellett egy-egy kattintás eredményére, a mai digitális világban azonban rögtön visszanézhető egy-egy kép. Ez pedig egy amatőrnek is lehetőséget ad egy gép megvásárlása után olcsón sok kép elkészítésére önmaga és ismerősei számára.

Első gépem egy családi Canon A60-as volt. Ezzel próbáltam kitanulni mit és hogyan kell csinálni egy digitális géppel. Kellemes kis, egyszerű gép. Természetesen idővel több beállíthatóságra, nagyobb szabadságra vágytam, mint amit egy kompakt gép tudott nyújtani.

Az első saját gépem egy Konica Minolta A200-as lett.
Jól utánajárva, fórumokat bújva döntöttem a modell mellett. Úgy gondoltam megszerzem a legjobb bridge kategóriájú (átmenet a kompakt és tükörreflexes között) gépet és az engem örök életemig kiszolgál majd, profi fotós úgysem akarok lenni. A modell elődeiről A1, A2 ódákat zengtek, talán még most is. Az A200-at azért választottam, mert újonnan már csak ez volt kapható. Pedig az A2 keresőjét jobban lehetett használni a nagyobb felbontása miatt. Annak ellenére ugyanis, hogy az A200 kihajtható, elforgatható LCD-vel rendelkezik, nagyon ritkán használtam. A gépet könnyű volt kezelni, megszerettem. Lassan az M módról már nem is tekertem el a tárcsát, mindent szerettem magam beállítani. Lassacskán megfogalmazódott bennem, hogy úgy tűnik mégis csak szeretnék majd váltani egy DSLR-re.

2006 végén egy tükörreflexes gépet foghattam a kezemben. Egy Olympus E-330-at. Miért Olympus 4/3? Mert fantasztikusak a színei és nagyon minőségi Zuiko objektívek készülnek hozzá. Főleg a szép tájak keltik fel az érdeklődésem, ezért úgy gondolom jó választás volt. Kis érzékelő miatti hátránya talán egy-egy porté és koncertfotózáson jöhet elő, de ügyes kézben ez is megoldható. A vételekor egyike volt azon kevés gépeknek, amik tükörreflexes létükre élőképpel is rendelkeztek. Ez a funkciója jelentősen segítségére van a fotósnak makró képek elkészítéséhez.

2009 elejétől egy Olympus E-3 titkait próbálom kiismerni. Próbálok a következő időkben lassan felnőni a gép tudásához. Ilyen technikával a kézben már tényleg minden csak a fotóson múlik.

Ez a blog amatőr képeim bemutatására jött létre. Ezzel magamat is ösztönözve a legjobbak kiválasztására, javítgatására. Örömmel veszek bármilyen kritikai megjegyzést a képeimmel kapcsolatban. Remélem pár kellemes percet tud szerezni egy-egy fotóm.

A képek a saját tulajdonomat képezik. Ha szeretnél belőlük nagyobb felbontású változatot, vagy bárhol fel szeretnéd őket használni kérlek keress meg e-mailben a következő címen: .